مرور برچسب

اشکانیان

شهر سلطنتی گمشده اشکانیان در عراق کشف شد

تنها مدرک در دسترس از وجود شهر گمشده اشکانیان تا کنون، چند سکه از قرن اول پیش از میلاد بودند. اما اکنون باستان شناسان توانسته‌اند شهر گمشده اشکانیان را در کوهستان‌های اقلیم کردستان عراق کشف کنند. این شهر سلطنتی اهمیت زیادی برای امپراتوری

تاریخ ایران از آغاز تا امروز

ایران ،کشوری پهناور و سرزمینی پر از رشادت ها و حماسه های تاریخ ساز ، و همیشه حاضر در دل تاریخ جهان را نمیتوان در چند خط و نوشته خلاصه کرد چرا که هرچقدر بیشتر در تاریخ آن پیش میرویم دنیای بزرگتری را کشف می کنیم. دوران باستانی که سلسه ها ،…

داهه ها

آریان مورخ یونانی قرن اول میلادی در میان لشکریان داریوش سوم هنگام جنگ با اسکندر کبیر، از سواران تیرانداز داهه نام می‌برد. استرابو جغرافی نگار یونانی، از سه طایفه داهه با نام‌های پرنی (Aparni) و خانتی‌ها (xanthii) و پیسوری (pissuri) یاد…

کاتافراکت‌ها چه کسانی بودند؟

سوار زره پوش یا کاتافراکت‌ها (به یونانی: κατάφρακτος) سواره نظام سنگین اسلحه زبده‌ای بودند که وظیفه اصلی شان در هم شکستن پیاده نظام و از بین بردن آرایش سواره نظام‌های سبک بود هر چند که ممکن بود گاهی به عنوان نیروهای تهاجمی نیز به کار گرفته…

اشکانیان و پهلوانان حماسی ایران

با آنکه از اشکانیان در داستان‌های حماسی ایرانیان، از جمله در شاهنامه، کمتر نام برده شده است اما بسیاری از داستان‌های شاهنامه یادآور دوران اشکانیان هستند. چنین می‌نماید که تاریخ و تشکیلات دوران اشکانی نفوذ شدیدی ‌در داستان‌های حماسی…

 آیوت ها ثروتمندترین خاندان بازرگان دودمان اشکانیان بودند

آیوت ها ثروتمندترین خاندان بازرگان دودمان اشکانیان بودند آنها در مدت ۴۷۰سال کالاهای مورد نیاز مردم خاور و باختر جهان را فراهم و برایشان می فرستادند . آیوت یکم در جوانی پس از کمی تجارت برای بازرگانان خورده پا تصمیم گرفت خود این راه را…

کار مهم اشکانیان چه بود؟

اشکانیان گروهی از پارت ها بودند که با بیرون راندن سلوکیان به قدرت رسیدند . این سلسله در ایران تنها سلسله ای بود که به مدت ۴۷۶ سال حکومت را بدست گرفت. و تداوم یافت . مهم ترین کار اشکانیان جنگ حران بود که در این جنگ بزرگ سردار اشکانی…

تندیس بزرگ‌زاده اشکانی

تندیس بزرگ‌زاده اشکانی اطلاعات کلی نام تندیس بزرگ‌زاده اشکانی دوره اشکانیان تاریخ ساخت ۱۵۰ سال پس از میلاد منسوب به سورنا محل اکتشاف روستای شمی از توابع شهرستان ایذه در استان خوزستان…

بلاش ششم

بلاش ششم یا وَلَگش ششم (اشک بیست و نهم) بیست و نهمین شاه ایران از خاندان اشکانی است. در منابع تاریخی قدیم او را با نام بلاش پنجم می‌شناسند. وی در سال ۲۰۷ میلادی پس از مرگ پدرش بلاش پنجم بر تخت شاهی نشست. میان او و دیگر برادرش اردوان پنجم…

اَرشَک (اشک یکم)

اَرشَک (اشک یکم) (سلطنت از ۲۵۰ پ.م. تا ۲۴۷ پ.م.) نام بنیان‌گذار شاهنشاهی ایرانی اشکانیان است. آریان مورخ یونانی‌نژاد رومی (زادهٔ ۸۶ میلادی)، آورده‌است که اشک یکم و برادرش تیرداد یکم، هر دو از تبار اردشیر دوم هخامنشی شاهنشاه ایران هستند.…

فرهاد دوم

فرهاد دوم (اشک هفتم) (به لاتین: Phraates II) هفتمین شاه ایران از دودمان اشکانی است (ح۱۳۸- ح۱۲۵ پ. م). وی پس از پدرش مهرداد یکم به تخت نشست. سالشمار آغاز سلطنت او ۱۳۸ پیش از میلاد است. در سال ۱۲۹ پیش از میلاد فرهاد دوم،…

اردشیر بابکان موسس سلسله ی ساسانیان

اردشیر بابکان یا اردشیر اول ساسانی که در فارسی باستان «اَرْتَه‌ خْشَ‌ثْرَ» تلفظ می‌شده اولین پادشاه ساسانی می باشد.درباره اصل و نصب اردشیر نظرات متفاوتی است که بر اساس تاریخ طبری اردشیر پسر بابک پسر ساسان بوده است.نظر دیگر درباره اصل و نسب…

حکومت الیمائی در زمان اشکانیان

الیمائی یکی از حکومت‌های محلی بود که در روزگار اشکانی در نواحی خوزستان کنونی ظهور کرد. در رابطه با واژه «الیمایی» ساموئل بشارت چند قرن پیش الیماییس و ایلام کتاب مقدس را یکی دانست. پروفسور دنیل پاتس معتقد است بر خلاف متون اکدی که فقط واژه…