معاهده کمپدیوید، جرقه آغاز سازش رژیمهای مرتجع عربی با صهیونیستها و خیانت به آرمانهای مسلمانان سراسر جهان بود؛ آرمانی که قدس را به عنوان نخستین قبله، بخشی جداییناپذیر از جهان اسلام میداند.
معمولاً هنگامی که از معاهده کمپدیوید سخن…
علل و انگیزههای مهاجرت
اعراب مسلمان، متناسب با روند فتوحات با این انگیزهها، به ایران مهاجرت کردند:
انگیزه غنیمتجویی
انگیزههای سیاسی و نظامی
انگیزه امنیت جانی و مالی
انگیزه رفاهی
انگیزه دینی
دین اسلام از…
پس از هجوم اعراب به ایران به قدری از ایرانیان را سر بریدند که دگر جایی برای دفن اجساد نبود و از سر های بریده شده تپه ساخته میشد این راسته حمله اعراب به ایران است ......
به هر حال چون هزیمتیان به مدائن رسیدند اعراب نیز به مدائن رسیدند و بر…
مقدمه: یکی از عوامل مهم اختلافات بین جوامع، تعصبها و تبعیض های قومی، اجتماعی و سیاسی است. اگرچه این نظریه چندان هم سنتی نیست، لیکن در دوران معاصر هم این اصل باعث بروز بسیاری از جنگها و انقلابها گردیده است. در این مقاله سعی شده تا…
سالهاست که مبارزه استعمارگران و استکبار جهانی بر علیه اسلام و مسلمین آغاز شده است. مبارزه آنها گاه با حمله مستقیم بر علیه کشورهای اسلامی و استعمار آشکار آنهاست، گاه با حقه و حیلههای بسیار کثیف و فریب افکار عمومی، گاه با…
اعراب مسلمان به ایران در زمان ساسانی حمله کردند و سپاه ساسانی را شکست دادند سرانجام تیسفون ، پایتخت ساسانی به دست اعراب افتاد و حکومت ساسانی بعد از چهارصد سال پایان یافت و دین اسلام مردم را به پرستش خدای یگانه دعوت می کرد .با توجه به فشار…
نبرد نمارق یکی دیگر از جنگ های مرزی ساسانیان با اعراب است که ما اطلاع زیادی درباره جنگ نمارق نداریم ولی بنابر نوشت مورخان عرب، پس از سقوط حیره، مثنی سردار عرب از سپاه خالد بن ولید دیگر سردار عرب جدا شد و در کنار یکی از شهرهای بین النهرین…
گلینوش یا جالینوس نام یکی از سردار ایرانی در زمان امپراتوری ساسانی و همچنین یکی از قهرمانان شاهنامه است. گلینوش در واقع یک اشراف زاده ارمنی بود که در ارتش ایران خدمت میکرد. نام این سردار را منابع عربی که به احتمال زیاد هم اشتباه است به…
جنگ کسکر نام یکی از جنگ های خونینی است که میان ارتش ایران ساسانی و اعراب مسلمان درگرفته است. کسکر در واقع نام یکی از دهکده های یک دژ در بین النهرین بود. مورخان تازی نام این دژ را ساقطیه نوشته اند. صرفا نام اصلی این دژ بزرگ نام دیگری بوده…
الیس نام یک شهر کوچک، از شهرهای امپراتوری ایران بود که در آن حوالی جنگ بزرگ و مهمی بین ارتش ایران ساسانی و سپاه اعراب درگرفت. شرح جنگ الیس چنین بود:
پس از فرمان خلیفه اعراب که دستور رسمی حمله به مرزهای ایران را صادر کرد، مرزهای…
پس از ظهور اسلام که اعراب به ایران حمله کردند، با شکست سنگین یزدگرد سلسله ی ساسانیان سقوط کرد و با گسترش روز افزون دین اسلام در خاک ایران، اعراب نفوذی صد چندان به ایران پیدا کردند و سرتاسر سرزمین ایران به دست اعراب افتاد.اما یکی از…
به سال 634 میلادی که سال بسیار بد و شومی برای ایرانیان بود، رستم فرخزاد رازی سپهبد ساتراپی خراسان، از طرف دربار با اختیارات تام به سپهسالاری کل قوای ایران منصوب شد. رستم فرخزاد که از اوضاع آشفته ایران آگاهی داشت در نخستین اقدام…
نبرد جلولا نام یکی از جنگ های مهم ایرانیان با اعراب در سال 637 میلادی است. جنگ جلولا در محلی به نام جلولا اتفاق افتاده و به همین خاطر این جنگ موسوم به جنگ جلولا شد.
پس سقوط شهر افسانه ای کتسپون (تیسپون)، یزدگرد سوم و اشراف زادگان…
در دو روز نخست جنگ پیروزی با ایرانیان،به دلیل داشتن تاکتیک های منظم جنگی و همچنین فیل های زره پوش که ایجاد وحشت در بین سپاه اعراب کرده بود ایرانیان برتری داشتند.
در روز سوم سعد که برتری فیلان را می دید که سپاه را پراکنده می…