مرور برچسب

الهه

کشف الهه های یونانی در ایتالیا

باستان‌شناسان با کاوش در ایتالیا مجموعه بزرگی از مجسمه‌های سالم برنزی را در گرمابه‌ای طبیعی و مجلل کشف کردند. باستان‌شناسانی که در ایتالیا مشغول کاوش بودند بیش از ۲۰ مجسمه برنز باستانی و سالم را در حمام‌ آب‌گرم واقع در ناحیه «توسکانی» کشف

تمدن ایلام

خلاصه تمدن ایلام ایلام ، نیرومندترین و دیرپاترین تمدن فلات ایران پیش از ورود آریایی‌ها بوده و تاریخ پیچیده ای دارد. بیشتر مطالب تاریخی درباره ایلام توسط دشمنان آنها یعنی بابلیان و آشوریان و پس از آنها پارسها ثبت شده است که انگیزه ای قوی…

کامروشه پا Kamrušpa/، نام یک الهه

نامی هیتیایی برای یک الهۀ لوویایی Luwian که او را به‌عنوان کاتاخ _ زیپ ووری Katah- zipwuri می‌شناختند. این الهه، خدای سحر و شفا بخشی بود و بدین گونه، نام او را در مراسم تطهیر بر زبان می راندند. این خدا را به سبب رفتار بدش با تله…

اصطلاح «ازدواج مقدس» در ادبیات دوران باستان

ازدواج مقدس/ sacred marriage/ در ادبیات مردم‌شناسی، این اصطلاح در مورد تعداد زیادی از اعمال تشریفاتی به کار می‌رفت که عمل جنسی را به‌عنوان اقدامی لازم برای پیشرفت زندگی در جامعه لازم می شمرد. این فکر که عمل جنسی دارای منشأ خداوندی بود(…

آشراتو الهه سامی غربی

آشراتو / Ašratu/_ الهۀ سامی غربی در طی دورۀ بابلی کهن، این الهه به‌عنوان بانوی وفور  و حاصلخیزی و همچنین همسر آموروAmurru و معروف به عروس آنو Anu وارد خدایان بابلی شد . این الهه شاید شبیه آشارت Ašart در سوریه باشد. یک الهه مربوط به…

آشتارت الهه سامی غربی

آشتارت/ آستارته/Aštart/Astarte/اوگاریتی آترت Aun الهه سامی غربی این الهه به « بانو آشراح دریا » مشهور بود. آشتارت را به خوبی می‌شناختند  و در سراسر خاورمیانه (و مصر)، می‌پرستیدند و این رسم  از اواسط  هزارۀ دوم پیش از میلاد به بعد، برقرار…

آنات، الهه سامی غربی

آنات/ Anat/ الهۀ سامی غربی که نام او در متون او کاربرد Ugarit به‌صورت انت nt' آمده است.ازلحاظ ریشه شناسی شاید در ارتباط با اتوettu آکدی یعنی «ارادۀ فعال» باشد. آنات، در سراسر نواحی غربی خاورمیانه همچون در مصر ، از اواسط هزارۀ دوم  پیش از…

مردوک مردوکیان و ضحاک ضحاکیان

تاریخ مردوک مردوکیان و ضحاک ضحاکیان و اژی دهاک و آزتک و مایا،  بسیاری بدرستی از مردک و مردوکیان نمی دانند،  و عکس بت ها و الهه های مختلف بین النهرین را بجای مردوک می گویند.  همچنین از ضحاک و ضحاکیان بدرستی نمی دانند،  و درباره آنها داستان…

زنان سرباز در تاریخ؛ زنان ایران در شاهنامه فردوسی

زنان سرباز نامدار درشاهنامه حکیم فردوسی اگر شخصیت زن را در شاهنامه فردوسی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم می‌بینیم زن نه تنها در هر گونه عملیات قهرمانی و لشکرکشی‌ها و موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌های پادشاهان و پهلوانان به طور مستقیم و یا…

زنان سرباز در تاریخ: ایران، آدمیرال آرتمیز

زن مقتدر از ایران الف- آرتمیز آرتمیز ملکه اول هالیکارناس (Halicarnasse) واقع در آسیای صغیر یا ترکیه کنونی و جزء متصرفات و ساتراپ نشین ایران بوده است. غالباً اشخاص اشتباهاً آن را آرتمیس تلفظ می‌نمایند بطوریکه قبلاً اشاره شد،…

هفت اقلیم زرتشتى

هفت اقلیم زرتشتى در ابتداى آفرینش، هرمزد بر عالم نور، و اهریمن بر جهان تاریكى، حكمرانى مى كردند. هرمزد براى پاسدارىِ جهان نور از دست اندازىِ اهریمن، از دل زمانِ بى كرانه، در شمال. در نتیجه تازشِ اهریمن بر نیمكره شایسته زیست، دو رشته كوه…

شهر بابل از آغاز تا پایان

بر وزن قابل ، شهری بوده بر کنار فرات و آن را قینان بن انوش بن شیث بن آدم بنا نهاده بودو تهمورس دیوبند آباد و معمور داشته ، چندی نیز دارالملک ضحاک شده او نیز در آنجا عمارت کرده کهن دز بهشت گنگ نام نهادند و سالها پس از او دارالملک نمارده…

داریوش در معبد هیبیس الخرقه

داریوش در معبد هیبیس الخرقه: فعالیت داریوش در مقام سازنده در چندین مكان در مصر قابل تشخیص است: در الكعب ، پرستشگاه امپراتوری مصر علیا كه در آن هوروس جدید، فرعون، تاج سفید را دریافت مى كرد. این معبد به دست داریوش بازسازى شد. بر وزنه اى كه در…

آنو بانی نی: پادشاه اکد

بنا به منابع و کتیبه های موجود سومری ها و اکدی ها ملیت واحدی داشته و اکدی ها به مناسبت یکی از شهرهای سومر به این اسم مرسوم شده اند و بابل مرکز تمدن آن ها بوده است. در سراسر تاریخ بین النهرین جن گیران و پیشگویان نقش مهمی ایفا کرده اند و در…

آشور – آسور

اشور. (اِخ )  از کشورهای باستان بود که سراسر بلاد دجله ٔ میانه را فرامیگرفت و بنام یکی از الهه های آن کشور ونخستین پایتخت آن خوانده میشد. مردم آن همچون بابلیان (کلدانیان ) از نژاد سامی بودند و بزبان آنان سخن می گفتند. با ملتهای همجوار خود…