آثار تاریخی گرمسار
آثار تاریخی گرمسار
گرمسار از شهرستان های استان سمنان می باشد که با دماوند، کاشان، سمنان و ورامین در چهار طرف در ارتباط است.
گرمسار غربیترین شهرستان استان سمنان در جوار کویر است. در گرمسار مردمانی با زبانهای متفاوت در کنار هم زندگی میکنند، برخی فارسی زبان و برخی تات زبان هستند؛ همچنین گرمسار را جزیره اقوام نیز مینامند، چراکه ۵ قوم مختلف ترکها، لرها، کردها، عربها و گیلکها در کنار یکدیگر زندگی میکند. نام پیشین گرمسار در زمان اشکانیان خواران بوده است، چراکه این منطقه نسبت به مناطق اطرافش در زمینی پستتر قرار گرفته است. این درحالی است که امروزه گرمسار یکی از مناطق آباد استان سمنان محسوب میشود.
ترسناک ترین منطقه در ایران که محل قتل و دفن موجودات زنده است! + عکس
جاده سنگ فرش گرمسار
جاده سنگ فرش که جاده دست ساز با سنگ های تراش خورده بر روی کویری در نزدیکی گرمسار می باشد، به منظور سهولت رفت و آمد کاروان ها و جلوگیری از گیر کردن کاروان ها در باتلاق ها و رو به رو شدن با سیلاب ها ساخته شده است.
این جاده در مسیر مهم و استراتژیک تاریخی اصفهان به سمت ساری و در زمان صفویه ساخته شده است. طول آن حدود ۳۵ کیلومتر عرض آن ۵ متر میباشد و در دو طرف آن کانال هایی وجود دارد. در مسیر این جاده پل هایی وجود داشته که نشان از بارندگی بسیار شدید در آن منطقه و در زمان های گذشته می دهد؛ پل هایی که هم اکنون خرابه هایی از آنها باقی مانده و فقط دهانه های پل ها قابل تشخیص است.
امامزاده سلطان شاه نظر
این امامزاده در حدود ۱۵ کیلومتری جنوب شرق شهرستان گرمسار واقع شده است. از شخص دفن شده در آن اطلاعات دقیقی وجود ندارد و هیچ شجره نامه ای به این موضوع اشاره نکرده است. ارامگاه سلطان شاه نظر مربوط به دوره قاجاریه می باشد و از مصالحی هم چون خشت و چینه ساخته شده است. این ارامگاه بر روی تپه ای که تاریخ شناسان قدمت ان را به دوران پیش از اسلام می دانند، واقع شده است و از فاصله های دور به خوبی قابل تشخیص است.
امامزاده علی اکبر
این ارامگاه در ۱۴ کیلومتری جنوب شرق شهرستان گرمسار و در دهستان داور آباد قرار دارد. بنابر روایت های تاریخی، این ارامگاه به زمان صفویه بر می گردد. این بنا با استفاده از آجر پخته شده ایجاد گردیده و صحن و گنبد به آن به رنگ سفید می باشد.
مجموعه سیاهکوه
مجموعه سیاهکوه در ارتفاعات سیاهکوه در دامنه شمالی آن واقع شده است که محلیها به آن قصر میگویند. این مجموعه از قصرهای شاه عباس، عینالرشید و حرمسرا تشکیل شده است.
کاروانسرای قصر بهرام از مهمترین بناهای سیاهکوه است که در جنوب گرمسار واقع شده است. بنای بیرونی این قصر چهار گوش و دارای چند برج با دو دروازه شمالی و جنوبی است. اطراف این قصر شش برج بنا شده و سر در آن سنگ بزرگ یکپارچه است. درون بنا محوطه بزرگی است که گرداگرد آن ۲۰ اتاق کوچک و یک در بدون روزن با پوشش گچی قرار گرفته است. زمان احداث این کاروانسرا دقیقا مشخص نیست. این بنا در دوران صفویه بازسازی شده است و به همین دلیل به شاه عباسی نیز شهرت دارد