مرور برچسب

آشوریان

نبردهای ماد و آشور

یکی از مهمترین منابع شناخت مادها، سالنامه های آشوری است. آشوریان به دلیل حملات زیادی که به سرزمین ماد داشته اند، اطلاعات زیادی در مورد آنها را در لوحهای خود به ثبت رسانده اند. در زیر خلاصه ای از گزارش نبردهای آشوریان به ماد آورده شده که در…

گیزیلبوندا از قبایل مهم مادها

گیزیلبوندا چهارمین کشور یا قبیله مهم در اتحادیه قبایل ماد است و گیزیل‌بونداییان در آغاز هزارهٔ‌یکم در نواحی و دامنه‌های جبال قافلانکوه ساکن بودند. آشوریان حکام اتحادیه قبایل ماد را همیشه بل‌آلی می‌خوانند و گاهی همکاران غربی ایشان نیز چنین…

کیشه‌سو

کیشه‌سو (Kišessu) نام یکی از دو ایالات منضم شده به خاک آشور در سرزمین ماد به مرکزیت دژی به همین نام. این ایالت باضافه ایالت خارخار توسط سارگون دوم در سال ۷۱۶ (پیش از میلاد) تأسیس شده بود. کیشه‌سو در ناحیه بخش بالای سفیدرود واقع بوده‌است.…

با زندگی مردم آشور آشنا شوید

زندگی اقتصادی مردم آشور با مردم بابل تفاوت فراوانی نداشته، چه ساکنان این دو ناحیه، درواقع، ساکنان شمال و جنوب فرهنگ و تمدن واحدی بوده اند. مهمترین اختلاف آشور و بابل در آن است که مردم بابل بیشتر به بازرگانی اشتغال داشتند، و آشوریان بیشتر…

ایران پیش از اسلام و تمدنهای جهان باستان – بخش اول

 مقدمه:     در تاریخ بشر از دیرین زمان تاکنون مناسبات سرزمینها و دولتها به صور گوناگون تحقق پذیرفته است. داد و ستدهای کالاها و فرآورده های سرزمینها به وسیلۀ بازرگانان، جهانگردان، مهاجران و مسافران شاخص ترین شیوه در روند شناخت متقابل مردمان…

فرمانروایان آخرین دوره بابل، سامی تبار یا ایرانی تبار؟

بابل سرزمینی است که در جنوب میانرودان جای دارد. این سرزمین در بخشی از اوستای کهن (رام یشت) به صورت «کویرینتَ»، «بَوری» در آبان یشت، «سومر» در اسناد گوناگون میانرودانی و استوانه کورش، «بابل» و «کلده» در نوشته هایی از میانرودان، «بابیروش» در…

کاسی ها در بابل

نویسنده: یزدان صفایی پیش از پرداختن به بررسی تاریخ پادشاهی کاسی‌ها در بابل، نیازمند بررسی پیدایش، خاستگاه و دیگر ویژگی‌های قوم باستانی کاسی‌ها هستیم. از حدود هزاره سوم پیش از میلاد، کاسی‌ها (آشوری‌ها آن‌ها را به این نام خوانده‌اند) طوایف…

کاخ سه دری یا کاخ مرکزی » تخت جمشید

در مركز كوشك شاهی تخت‌جمشید،كاخ كوچكی قرار دارد كه توسط سه درگاه و چند راهرو به كاخ‌های دیگر راه می یابد و از این جهت آن را «كاخ مركزی» و یا «سه دری» می خوانند كه آن را دروازه شاهان نیز گفته اند. چون بر پلكان‌های آن، نجبای كشور را نقش…

اِشارات متون آشوری به مادها

(کتیبه ای منسوب به آشوریان - 883-859 قبل از میلاد-  By Shahireh) متون قدیم آشوری از ده‌ها و به قولی صدها مکان جغرافیایی در سرزمین ماد نام می‌برند. بر اساس این نوشته‌ها می‌دانیم که در سرتاسر نیمه غربی و شمال غرب فلات ایران در فاصله…

سقوط و انقراض سلسله آشوریان

آخرین روزهای یك شاه- علل انقراض آشور- سقوط نینوا با همة آنچه گفتیم، «شاه بزرگ، شاه مقتدر، شاه عالم، شاه آشور» در روزهای آخر زندگی از بخت بد خویش می‌نالید. آخرین لوحی كه از وی به میراث به ما رسیده، بار دیگر مسائلی را كه در كتابهای سفر جامعه…

هنرهای آشوریان

خرده هنرها- نقش برجسته- مجمسه‌سازی- ساختمان- صفحه‌ای از «سارداناپالوس» آشور، در پایان كار، از لحاظ هنر به پایة معلم خود، بابل، رسید، و در ساختن نقش برجسته بر آن پیشی گرفت. ثروت فراوانی كه چون سیل به طرف آشور و كالح و نینوا سرازیر می‌شد،…

زندگی مردم آشور

صنعت و بازرگانی- ازدواج و اخلاق- مذهب و علم- متون و كتابخانه‌ها- عالیترین نمونة مرد كامل در نظر آشوریانزندگی اقتصادی مردم آشور با مردم بابل تفاوت فراوانی نداشته، چه ساكنان این دو ناحیه، درواقع، ساكنان شمال و جنوب فرهنگ و تمدن…

آغاز کار آشوریان، اخبار و وقایع

آغاز تاریخ آن – شهرها – نژاد – كشورگشایان – سناخریب و اسرحدون – سارداناپالوس در گیر و دار حوادث تاریخی كه ذكر آن گذشت، تمدن جدیدی در شمال بابل و در حدود پانصد كیلومتری آن پا به عرصة وجود گذاشته بود. چون قبایل كوهستانی مجاور سرزمینهای این…

قانون در بابل باستان

قانون‌نامة حموربی- اقتدار شاه- محاكمه با روش آزمایش- قصاص- انواع مجازاتها- قانون مزدها و قیمتها- پرداخت غرامت كالاهای دزدیده شده از طرف دولت طبیعی است كه در چنین اجتماعی هرگز فكر دمكراسی راه پیدا نمی‌كند؛ شكل و رنگ اقتصادی آن، خود، مستلزم…

بابل باستان: از حموربی تا بختنصر

سهم بابل در تمدن جدید- سرزمین میان دو نهر- حموربی- پایتخت وی- تسلط كاسیها- نامه‌های تل‌العمارنة- فتح بابل به دست آشوریان- بختنصر- بابل در روزگار ترقی خود تمدن، مانند زندگی، عبارت از كشمكشی دایمی با مرگ است؛ همان گونه كه زندگی ممكن نیست…