مرور برچسب

بابلیان

فرمانروای آرمانی کوروش بزرگ

عبرانیان مدت‌ها بود که چشم‌انتظار مسیحایی بودند تا آنان را از مصائبی که دچارش بودند، نجات دهد؛ به‌ ویژه پس از سقوط بیت المقدس در مقابل بابلیان و تبعید عبرانیان به بابل، از نظر آنها مهم‌ترین وظیفۀ مسیحای موعود، نجات عبرانیان از یوغ اسارت در…

ارمنستان در دوران ماد

بنا بر آنچه موسس خورناتسی آورده، در جنگ‌های میان دو دولت اورارتو و آشور، ارمنیان نه تنها همواره متحد مادها بوده‌اند بلکه روابط بسیار نزدیک و محکمی نیز میان آنها برقرار بوده اما این روابط نزدیک بر اساس آنچه که گزنفون می‌گوید چندان به درازا…

تاریخچه نام کشور ارمنستان

نام بومی این کشور در زبان ارمنی هایک می‌باشد که در سده‌های میانه با افزودن پسوند فارسی ستان (به معنای سرزمین) به هایاستان تغییر یافت. این نام به طور سنتی از نام هایک، بنیان‌گذار ملت ارمنی و نتیجهٔ نوح پیامبر، گرفته شده است که بر اساس نوشتهٔ…

چهارشنبه سوری زرتشتی است یا مهری؟

نوروز اولین روز سال خورشید‌‌‌ی ایرانی برابر با اول فرورد‌‌‌ین ماه، جشن آغاز سال نوی ایرانی و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا ماند‌‌‌ه از د‌‌‌وران ایران باستان است.خاستگاه نوروز د‌‌‌ر ایران باستان است و هنوز هم مرد‌‌‌م مناطق مختلف فلات ایران،…

نقش دین در مناسبات ایرانیان پیش از اسلام با جوامع دیگر

در جهان باستان دین یکی از ارکان مهم و سرنوشت ساز در تقریباً همه جوامع شناخته شده و حتی اقوام و قبایل پراکنده بوده است. از آنجایی که دین و اعتقادات انسانها به ویژه در گذشته های دور مبتنی بر اندیشه های اقتصادی بوده است، بر این اساس عناصر…

نقش دین در مناسبات ایرانیان پیش از اسلام با جوامع دیگر

 در جهان باستان دین یکی از ارکان مهم و سرنوشت ساز در تقریباً همه جوامع شناخته شده و حتی اقوام و قبایل پراکنده بوده است. از آنجایی که دین و اعتقادات انسانها به ویژه در گذشته های دور مبتنی بر اندیشه های اقتصادی بوده است، بر این اساس عناصر…

ایران پیش از اسلام و تمدنهای جهان باستان – بخش اول

 مقدمه:     در تاریخ بشر از دیرین زمان تاکنون مناسبات سرزمینها و دولتها به صور گوناگون تحقق پذیرفته است. داد و ستدهای کالاها و فرآورده های سرزمینها به وسیلۀ بازرگانان، جهانگردان، مهاجران و مسافران شاخص ترین شیوه در روند شناخت متقابل مردمان…

کاخ بار – آپادانا » تخت جمشید

«آپادانا» یا كاخ بار داریوش و خشایارشا كه اریك اشمیت، حفار تخت‌جمشید آن را «عالی‌ترین، باشكوه‌ترین و وسیع‌ترین ساختمان‌های تخت‌جمشید» خوانده، مشتمل است بر یك تالار چهارگوش مركزی با 36ستون و سه ایوان، در جهت‌های شمال، شرق و غرب (هر یك با…

کاخ سه دری یا کاخ مرکزی » تخت جمشید

در مركز كوشك شاهی تخت‌جمشید،كاخ كوچكی قرار دارد كه توسط سه درگاه و چند راهرو به كاخ‌های دیگر راه می یابد و از این جهت آن را «كاخ مركزی» و یا «سه دری» می خوانند كه آن را دروازه شاهان نیز گفته اند. چون بر پلكان‌های آن، نجبای كشور را نقش…

بخت نصر (نبوکدنصر ۲) پادشاه بابل

بختنصر. (اِخ ) (بخت النصر دوم ) از پادشاهان بزرگ بابل قدیم که از 604 یا 605 ق .م . تا 562 ق .م . در بابل حکمرانی کرده است و در کتاب مقدس با نام  نبوکد نصر آمده است . او پسر نبوپولاسر بود، در حوالی 612 ق .م . با دختر هووخشتر…

کتیبه های بابل باستان را با ترجمه و بیوگرافی روی گوگل ببینید!

جستجوگر گوگل در ایده جدید خود می خواهد گنجینه بسیار با ارزش کتیبه های دو هزار (2.000) ساله بابل باستان را به صورت تصاویر دیجیتال همراه با رونوشت، ترجمه و بیوگرافی در اختیار همه علاقمندان سراسر دنیا قرار دهد. بهنوش خرم روز: قرار است طی چند…

باغ های معلق بابل

کلمه معلق که برای این باغها استفاده می‌شود در حقیقت به این معنی نیست که باغها به‌وسیله طناب یا ریسمان به یکدیگر متصل بوده‌اند بلکه...باغ‌های معلق بابل یا باغهای معلق سمیرامیس و دیوارهای بابل (عراق کنونی) یکی از عجایب هفتگانه می‌باشد.…

انتقال میراث تمدن بابل

مطابق اخبار و كتاب دانیال، كه هیچ سند معروف و موثقی آن را تأیید نمی‌كند، بختنصر، پس از آنكه زمان درازی سلطنت كرد – و پیوسته پیروزی و پیشرفت نصیب وی بود – و پس از آنكه پایتخت خود را با ساختن خیابانها و میدانها زیبا كرد و پنجاه و چهار معبد…

وضعیت علوم در بابل باستان

ریاضیات – نجوم – تقویم – جغرافیا – پزشكی بابلیان مردمی تجارت پیشه بودند؛ به همین جهت امید كامیابی در علم برای ایشان بیش از كامیابی در هنر بود. از بازرگانی ریاضیات پیدا شد، و علم ریاضی، به كمك دین، اسباب پیدایش علم نجوم را فراهم آورد.…