مرور برچسب

تاریخ ترکیه

۵ گنجینه تاریخی و ارزشمند ترکیه!

ترکیه که بخاطر غذاهای لذیذ، مهمان نوازی و گردشگری پر رونق معروف است و همچنین پلی بین قاره هاست. این کشور دارای معروف ترین  آثار باستانی ست که از میراث جهانی یونسکو به شمار می روند. با تاریخ ما  همراه شوید تا 5 گنجینه تاریخی ترکیه! را…

داستان ادیرنه، پایتخت سابق امپراطوری عثمانی!

رومیان باستان، بلغاریها، و سپس عثمانی ها در ادیرنه ، شاهد محاصرات و جنگ ها، ظهور و سقوط امپراطوری ها و پیشرفت های آن بوده اند.شهر ترکی ادیرنه که در گذشته به اورستیاس معروف بود، تاریخ غنی دارد. با تاریخ ما همراه باشید تا داستان ادیرنه،…

موزاییک های قیمتی بیزانس در کلیساهای استانبول

استانبول که زمانی قسطنتنیه نامیده می شد، پر از کلیساهایی ست که قدمتشان به امپراطوری بیزانس باز می گردد. اگرچه همه کلیساها به نوعی زیبا هستند ولی دو کلیسای استانبول از بقیه سر ترند: قطعا به خاطر موزیایک های نفیس و خیره کننده .. کلیسای آیا…

۴ افسانه حیرت انگیز درباره ترکیه

ترکیه اسطوره و افسانه های زیادی دارد ، به ویژه دباره وقایع طبیعی و یا بناهای تاریخی که هر یک داستان منحصر به خود را دارند. از داستان های دختر و پدر گرفته تا پرنسس و طرفداران شجاعش.. با ما همراه باشید تا 4 افسانه حیرت انگیز درباره ترکیه را…

مقام بیزانس در تمدن اروپا

1.بیزانس از تمدن مسیحیت دفاع و آن را به خوبی حفظ کرد (هاسی، ۱۹۶۶، بخش دوم، ص ۳۷۵).۲. بیزانس، با مقاومت در برابر حملات عربها و ترک‌ها، به کشورهای اروپایی مجال و فرصت داد که پس از تاخت و تازهای اقوام ژرمن دوباره در مسیر ترقی بیفتد…

 علل دوام امپراتوری بیزانس

1. اختلافاتی که بین مسلمانان بر سر خلافت در اسلام و فرمانروایی بر مسلمانان پیش آمد و بین آن‌ها نزاع در گرفت و در بین اعراب آن شور ایمان که در اوایل فتوحات اسلام وجود داشت رخت بربست. بعد از چند ولایت که از کشورهای روم تسخير کرده بودند تقریبا…

علوم مختلف در بیزانس      

بیزانسی‌ها سهم مهمی در علوم دارند، به خصوص در ریاضیات و نجوم. فعالیت‌های علمی بیزانس را می‌توان به سه دوره تقسیم کرد: ١. دوره اول از زمان ژوستینین اول تا میخاییل دوم - در این دوره اوتوسيوس و ایزودور ميلتوسی کارهای ارشمیدس و آپولونیوس را، که…

معماری در دوره بیزانس

بیزانسی‌ها، به گواهی ساختمانهای متعدد مذهبی یا غیر مذهبی که از آن‌ها باقی مانده است، معماران بزرگی بوده اند و در این راه بیشتر از ساسانیان الهام گرفته اند تا رومیان. به‌طوری‌که می نویسند: معماری بیزانس، معماری آجر بوده است زیرا طاقها و…

اقتصاد در بیزانس      

اداره امپراتوری بیزانس، دستگاه دیوانی و جنگ‌های متعدد و تلاشهای دیپلماتیک آن پرهزینه بود. با این حال، با وجود بحران اقتصادی که گاهی، وضع مالی امپراتوری بسیار خوب بود، چون مرکز عمده تجارت بین اروپا و آسیا بود و درآمد سرشاری داشت. قسطنطنیه از…

ارتش بیزانس

ارتش پشتیبان اقدامات امپراتور و حکومت بیزانس بود. نیروی زمینی بیزانس مهم ترین بخش ارتش بیزانس بود. دلیل کسب موفقیت آن در نبرد آموزش و تجهیز دقیق افراد آن بود. پیاده نظام به شمشیر پولادین خوش ساخت، نیزه و تیر و کمان، و سواره نظام به زوبین و…

تمدن و فرهنگ بیزانس

تمدن بیزانس سه وظیفه اساسی انجام داد:اول  مدت هزار سال به مثابه سد محکمی جلو هجوم ایران و اسلام شرقی را بر قاره اروپا گرفت.دوم سواد متونی را که حاوی ادبیات، علوم، و فلسفه یونان باستان بود با خلوص نیت گرامی داشت و به…

آخرین تهاجمات ترکان عثمانی و تصرف قسطنطنیه      

سلطان مراد در ۱45۱ میلادی درگذشت و سلطنت به پسرش سلطان محمد دوم، معروف به فاتح، رسید. یکی از مسائلی که محمد دوم از همان آغاز حکومتش در نظر داشت، تمام کردن مشکل قسطنطنیه و استیلای بر آن بود به‌جایی که مرکزی برای توطئه بر ضد عثمانی شده بود.…

انحطاط سیاسی و نظامی بیزانس و آخرین سال‌های حیات آن  

دوره ۱4۵۳-۱۲6۱ میلادی در حقیقت دوره انقراض امپراتوری بیزانس بود. توسعه دولت عثمانی و پیشرفت آن به طرف اروپای شرقی را به سوی انقراض و پرتگاه نیستی سوق داد و اگر موانع جغرافیایی و برج و باروی مستحکم شهر قسطنطنیه کمک نمی‌کرد، می بایستی مدتی…