مرور برچسب

تاریخ هخامنشیان

شهر هخامنشی لیدوما

شهر هخامنشی لیدوما بر اساس مطالعات انجام شده از سوی پروفسور جورج كامرون و پروفسور هیكس بر الواح موجود در دانشگاه شیکاگو مشخص شده 13شهر از شهرهای هخامنشی در منطقه ممسنی واقع شده بود، یكی از این شهرها لیدوماست. بیش از 20سال بعد یك هیات

گاه شماری هخامنشی

گاه شماری هخامنشی   اخترشناسان بابلی و آشور نو قواعد حرکت خورشید ماه و سیاره ها و ستارگان را می شناختند و دوره های ساروسی را استخراج کرده بودند و می توانستند پدیده هایی مانند خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی را پیش بینی کنند. در کتیبه ای از

معماری هخامنشی

آثار فلزكاری نیز در این دوره برجسته و چشمگیر است. اشیاء فلزی هخامنشیان بیشتر از طلا، نقره و برنز ساخته می شده و از مهمترین آثار مكشوفه، ارابه زرینی است كه چهار اسب در جلوی آن قرار دارد

هنر هخامنشی

هنر ایران در عصر هخامنشی به پیشرفت قابل ملاحظه ای نایل آمده زیرا ایرانیان جلوه های مختلف هنری قدیم مناطق تحت سلطه خود را جذب كرده و از آنها تركیبی خاص با خصوصیات اصیل ایرانی ساختند.

کوروش فرمانروای باهوش

گر چه این روزها کوروش بزرگ، نام بسیار آشنایی است اما همیشه این نام در تاریخ ایران شهرت نداشته است. چنین به نظر می‌رسد که با سقوط شاهنشاهی هخامنشی، نام و یاد او هم از حافظۀ تاریخی ما ایرانیان محو شده و امروز استمرار تاریخی کوروش بزرگ را…

جنگ خشیارشا با یونانیان

داريوش در 485 ق‌م درگذشت، و خشيارشاي اول به سلطنت رسيد. پدر و فرزند، هر دو، افرادي لايق و با فرهنگ بودند، و اگر تصور كنيم كه جنگ يونانيان و ايرانيان مبارزه ملتي متمدن با ملتي وحشي است، دچار اشتباه بزرگي شدهايم. داريوش قبل از اشغال يونان…

پروژه نوین باستان زدایی کلید خورد(نقدی درباره جعلی‌بودن پارسه و پاسارگاد)

پیشکش به کاوشگران، مرمت‌کنندگان و باستان‌شناسانی که به هر نیت، عمر خود را در زیر آفتاب سوزان ایران گذراندند تا شکوه گذشته را از زیر خروارها خاک بیرون کشند و به دست آیندگان بسپارند.‌‌‌ در هفته گذشته با دو نوشتار جالب روبرو شدم. نخست،…

شگفتی های تخت جمشید

در سال ۵۱۸ پیش از میلاد، تعداد زیادی از با تجربه ترین مهندسان، معماران و هنرمندان از چهار گوشه عالم فرا خوانده شدند تا با مشارکت و هم اندیشی، اولین بنایی را برپا سازند که بتواند هزاران سال نمادی از وحدت جهانی و صلح و برابری باشد.…

آداب و اخلاق هخامنشیان باستان

قساوت و بزرگواری- قانون پاكیزگی- گناهان جسمانی- دوشیزگان و مردان عزب- ازدواج- زنان- كودكان- نظر پارسیان در تعلیم و تربیت منبع این نوشته کتاب ویل دورانت است، محتوای آن تایید نمی شود. آنچه مایة شگفتی می‌شود این است كه مردم ماد و…