مرور برچسب

تمدن ما

زندگینامه مظفر‌الدین‌شاه قاجار

پدر و پسر هر دو کاغذی حاوی سطرهای سیاه را امضا کردند. آن یک فرمان قتلی را و این دگر فرمان مشروطه. آن یک در اوج لذت شهوانی، حکم به پایان حیات امیرکبیر داد و این یک در اوج بیماری و ضعف جسمانی فرمانی را به امضا رساند که مشروطه از آن زاده شد.…

زندگینامه صلاح الدین ایوبی

نام الملک الناصر صلاح‌الدین یوسف بن أیوب بن شادی بن مروان (به کردی: سه‌لاحه‌دین ئه‌یوبی) فرمانروای ایوبی و فرمانده مسلمان در جنگ‌های صلیبی بود. ایوبیان دودمانی کرد تبار بودند که از ۱۱۷۱ تا ۱۲۶۰/۱۲۵۰م در مصر و سوریه و عراق فرمانروایی…

زندگینامه و اختراعات توماس ادیسون

داستان زندگی ادیسون 86 سال پیش در چنین روزی مشهورترین مخترع تاریخ معاصر آخرین در خواست ثبت اختراع خود را که "وسیلهٔ نگهدارندهٔ اشیاء هنگام آبکاری" بود را به ادارهٔ ثبت اختراعات فرستاد اما عمرش کفاف نداد که زنده بماند و پاسخ را دریافت کند.…

آبشار نوژیان، بلند ترین آبشار استان لرستان

معرفی رودخانه ها و چشمه های فراوان استان لرستان، باعث شده تا این استان سومین استان پرآب ایران باشد. وجود همین رودخانه ها در منطقه کوهستانی، آبشارهای باشکوه و جذابی به وجود آورده که از جذاب ترین دیدنی های این استان هستند. آبشار…

مامیکونیان در تاریخ ارمنستان

مامیکونیان یا مامیکونیان‌ها (به ارمنی: Մամիկոնեան ; به لاتین: Mamikonian) در سده‌های چهارم و پنجم میلادی، که سلسله اشکانی ارمنستان بر ارمنستان فرمان می‌راندند، مقام سپاهبدی از امتیازات مامیکونیان‌ها بود و نمایندگان این خانواده بزرگ وظیفهٔ …

نخستین مدارس خارجی در ایران

برای ایرانیان، آزادی خواهی و صحبت از حکومت قانون با نیم نگاهی به غرب آغاز شده بود. به عقیده بسیاری از روشنفکران آن زمان، راه ترقی از فرنگ می گذشت؛ از این حیث دست یافتن به زبان بیگانه نخستین گام این راه بود. با افزایش توجهات به فرنگ، تقلید…

باغ صفویه قزوین

این مجموعه در چند قدیمی موزه قزوین و در خیابان هلال احمر قرار گرفته است. مجموعه باغ صفویه بنا به فرمان شاه طهماسب ساخته شده و بناها و عمارت های باشکوهی را در دل جا داده است. این مجموعه با سردر زیبای عالیقاپو که کتیبه ای با کاشی معرق را بر…

سلسله اشکانی ارمنستان

سلطنت تیرداد یکم سرآغاز فرمانروایی سلسله آرساسیدها (یا آرشاکونی‌ها) از نسل و تبار اشکانیان ایران است که مقدر بود به مدتی بیش از سه سده بر ارمنستان حکومت کنند. از آنجا که استقرار تیرداد بر تخت سلطنت ارمنستان گویا به معنای پایان نفوذ سیاسی…

دودمان آرتاشسی در تاریخ ارمنستان

بعد از شکست آنتیوخوس سوم حاکم ارمنستان بزرگ در سال ۱۹۰ پیش از میلاد از دولت روم، ایجاد و احیای ارمنستان مستقل را تسهیل نمود؛ و آرتاشس یکم (۱۶۰ - ۱۹۰) پیش از میلاد پادشاه ارمنستان شد. او شهری به نام (آرتاکساتا)، آرتاشات در دامنه کوه آرارات …

ارمنیان در دوران سلطنت سلوکیان

از سنگ نبشته‌های مربوط به دوران سلطنت آنتیوخوس یکم چنین برمی آید که در آن دوران در ارمنستان بزرگ هنوز حکمرانی ارمنی قدرت را در دست داشته است. شماری از مورخان معتقدند او پادشاهی مستقل بوده اما برخی دیگر از محققان وی را حاکمی مطیع دولت سلوکی…

ارمنستان هخامنشی

در سال‌های ۵۴۹ تا ۵۴۸ پیش از میلاد سرزمین‌های پارت، جرجان و احتمالاً ارمنستان توسط کوروش بزرگ تسخیر می‌گردد.کوروش بزرگ پس از اتحاد با برخی از فرمانروایان هم جوار، از جمله پادشاه ارمنستان، سرانجام موفق شد مادها را شکست دهد و پایتخت آنان؛…

دودمان اروندی در تاریخ ارمنستان

دودمان اَروَندی یا یـِرواندونی‌ها از ۵۷۰ (پیش از میلاد) تا ۲۰۰ (پیش از میلاد) حکمرانی کردند. مؤسس پادشاهی یرواند یکم ساکاواکیاتس بود و آخرین پادشاه از این دومان یرواند چهارم بود و آنتیوخوس چهارم کوماژن از این خاندان آخرین پادشاه کوماژن بود.…

نقشه های تاریخی خلیج فارس

تلاش‌های مذبوحانه برای تغییر نام خلیج همیشه فارس، از اواخر دهه 1950 میلادی آغاز شد؛ آن هم از سوی انگلیسی‌ها. «رودریک اوون»، نویسنده کتاب «حباب‌های طلایی»، در کتابش مدعی شد که در اسناد و نقشه‌های قدیمی، اثری از نام «خلیج فارس» ندیده است و با…