مرور برچسب

نجوم

تاریخچه ستاره شناسی در ایران باستان

درباره سطح دانش نجوم درایران باستان چندان اطلاعی در دسترس نیست. در ایران پیش از ورود آریایی ها، نقوش باقی مانده روی سفالینه های دوران پیش از تاریخ ایران توجه مردم این سرزمین را به ستاره ها به خوبی نشان می دهد.در بسیاری از تپه های…

خواجوی کرمانی

نام اصلی : کمال‌الدین ابوالعطاء محمودبن علی‌بن محمود زمینهٔ کاری :  شعر، عرفان، ریاضیات و طب زادروز :  ۶۸۹ (قمری) - کرمان مرگ : ۷۵۲ (قمری) - شیراز ملیت : ایرانی جایگاه خاکسپاری : تنگ الله اکبر شیراز در زمان حکومت : اییلخانان لقب : …

یی سون جی

یی سون جی: حتی در زمان های باستان نیز مردم زمان را اندازه می گرفتند.آنها تقویم هایی بر مبنای روز؛ ماه و سال ایجاد می کردند و از آنها در زندگی روزانه خود استفاده می نمودند.تقویمی که ما امروزه استفاده میکنیم ؛ بر مبنای یک تقویم نجومی تولید…

اساطیر نجومی ایران باستان

آنچه در پي ميآيد صفحاتي از جلد اول کتاب هزاره هاي گمشده، نوشته ي دکتر پرويز رجبي است؛ که با اجازه ي ايشان منتشر مي گردد.ستارگان در فرهنگ ايران باستان از اهميت تعيين کننده‌اي برخوردارند. بدون شک نقش طبيعت فلات ايران و چشم‌انداز باز و…

دانش نجوم در مصر باستان

مصریان نخستین مردمانی بوده اند که زنجیره های علمی را به وجود آورده و دانش ها را با یکدیگرپیوند داده اند. این پدیده در عرصۀ علوم تجربی بیشتر به چشم می خورد . در این زنجیره علوم طبیعی ، ریاضیات، و پزشکی پیوندی ناگسستنی با یکدیگر داشته و لازم…

محاسبات دقیق نجومی ‌در معماری باستان

هرم عظیم پله دار کوکولکان که در کانون این محل قرار گرفته است، در هر یک از وجوه خود 91 پله دارد، که در مجموع 364 پله است. با افزودن سکوی بالایی تعداد کل پله‌ها 365 عدد- به تعداد روزهای یک سال- است.بسیاری از ویرانه‌های باستانی…

وضعیت علوم در بابل باستان

ریاضیات – نجوم – تقویم – جغرافیا – پزشكی بابلیان مردمی تجارت پیشه بودند؛ به همین جهت امید كامیابی در علم برای ایشان بیش از كامیابی در هنر بود. از بازرگانی ریاضیات پیدا شد، و علم ریاضی، به كمك دین، اسباب پیدایش علم نجوم را فراهم آورد.…