مرور رده
تاریخ سومر باستان
سومر نخستین تمدن در جهان با مصر باستان نامیده شده است که در جنوب بین النهرین ، جنوب عراق امروزی قرار دارد . نخستین نمونه های خطی سومریان قدمتی بیش از ( 2500 سال پیش از میلاد ) را نشان نمیدهد اما مورخان طبق تحقیقاتی که انجام داده اند این عقیده را دارند که با توجه به نام های شهرها ، رودها ، شغل ها و دیگر اسناد کشف شده ، این منطقه اولین بار بین سالهای (5500 تا 4000 پیش از میلاد ) توسط قومی غیزسامی که به زبان سومری سخن میگفتند مسکونی شده است .
خلقت انسان به روایت سومریان باستان!
در این نوشتار خلقت انسان به روایت سومریان باستان را با هم می خوانیم. پادشاهی سومر یک تمدن پیشرفته در منطقهی بینالنهرین (عراق امروزی) بود که در سال ۴۵۰۰ پیش از میلاد به اوج شکوفایی خود رسید. سومریان ، مردم ” سرزمین پادشاهان متمدن، ”…
تمدن سومریان چگونه ناپدید شد؟
همانطور که می دانید تمدن های زیادی در طول مدت زمانی که بشر بر روی کره زمین زندگی کرده است به وجود آمده و هر کدام پس طی کردن مدت زمانی از بین رفته اند و اکنون تنها مختصری تاریخچه ای از آنها باقی مانده است. یکی از این تمدن ها،…
قدیمیترین نسخه پزشکی تاریخ به چه زمانی تعلق دارد؟+ عکس
سومریها از چندهزار سال پیش از میاد مسیح، تمدن پررونقی را در بینالنهرین پایه نهاده بودند. بسیاری، آنها پایهگذار را نخستین تمدن فرهنگی تاریخ میدانند. اما، نخستین شناخت علمی از این تمدن بزرگ، به سال ۱۸۵۰ برمیگردد، یعنی زمانی که «هینکس»…
همه چیز درباره حماسه گیلگمش! (قسمت دوم)
حماسه گیلگمش یکی از اولین آثار ادبی شناخته شده در تاریخ بشریت است. یک شعر حماسی که داستان زندگی مردی به نام گیلگمش را نقل می کند. گیلگمش پادشاه اوروک بود، یک شهر سومری باشکوه، که در عراق امروزی قرار دارد. این اثر ادبی حدود 1500 سال قبل از…
همه چیز درباره حماسه گیلگمش! (قسمت اول)
حماسه گیلگمش یکی از اولین آثار ادبی شناخته شده در تاریخ بشریت است. یک شعر حماسی که داستان زندگی مردی به نام گیلگمش را نقل می کند. گیلگمش پادشاه اوروک بود، یک شهر سومری باشکوه، که در عراق امروزی قرار دارد. این اثر ادبی حدود 1500 سال قبل از…
۴ اختراع بی نظیر سومریان باستان!
تمدن های باستان ، اختراعات و نوآوری های زیادی برای ما به ارمغان آوردند. سومریان در بین النهرین باستان از این قائده مستثنی نیستند و چیزهای زیادی از ریاضیات گرفته تا سلاح را اختراع کردند. بیایید نگاهی به میراثی بیاندازیم که سومریان بر جا…
۵ الهه بین النهرین باستان!
مردم بین النهرین مذهبی بودند و تمدن های مختلف آنها، همان ایزد ها و ایزد بانوان را با اسامی مختلف می پرستیدند. به طور مثال، ایشتار، الهه زایش، در بین سومریان به اینانا معروف بود.با تاریخ ما همراه شوید تا 5 الهه بین النهرین باستان! را…
۵ پیروزی بزرگ تمدن بین النهرین باستان
بین النهرین یا میان رودان به سرزمینی بین رودخانه دجله و فرات گفته می شود که امروزه شامل عراق، کویت، بخش هایی از عربستان سعودی شمالی، غرب ایران، شرق سوریه، و جنوب شرقی ترکیه می شود. سومر یکی از نخستین تمدن های بین النهرین می باشد. بین…
۵ حقیقت جالب درباره حماسه گیلگامش
همانطور که میدانید حماسه گیلگامش یک اثر ادبی ست که تحت تاثیر انجیل شکل گرفته است. سفر و ماجراهای گیلگامش تا هزاران سال سرلوحه سایر آثار ادبی بوده است. در اینجا به حقایقی اشاره می کنیم که شما درباره این اثر ادبی نمیدانستید.. با تاریخ ما…
۵ نکته جالب درباره سومری ها و زبان آنها!
سومر باستان نخستین تمدن شهری واقع در جنوب عراق امروزی می باشد که اولین سیستم نوشتن (خط میخی) را مدیون آنها هستیم. در واقع سومریان باستان خیلی چیزها را برای اولین بار اختراع کردند. با ما باشید تا 5 نکته جالب درباره سومری ها و زبان آنها! را…
۵ نکته درباره تاریخ سومر باستان که باید بدانید!
سومری های باستان یکی از پیشرفته ترین و پیچیده ترین تمدن های تاریخ را دارند که در اینجا حقایق جالبی درباره آنها را برای شما شرح می دهیم.5 نکته درباره تاریخ سومر باستان که باید بدانید!
عقاید قوم های سومر و آکاد و ماد
قوم سومر و آكاد تاريخى بس طولانى دارند كه پيشينه تاريخى عقيدتى آنان بدرستى معلوم نيست .اين دو قوم از قرن نهم قبل از ميلاد به بعد تاريخ مشخصى دارند.
نینوا /Ninveh/ ، شهر باستانی آشوریان
شهر باستانی آشوری در کنار دجله (نزدیک موصل و عراق کنونی)، که از هزارۀ دوم پیش از میلاد مسکون بود. پرستشگاه مشهور الهۀ ایشتار ازلحاظ سنتی وابسته به مانیش توسو manishtusu، جانشین سارگون اکدی بود. نینوا تحت فرمان سناخریب sennacherib (سدۀ هشتم…
نیپور /Nippur / شهر باستانی سومری
شهر باستانی سومری در بابل مرکزی (نوفار Nuffar کنونی). این شهر، طی بیش از سه هزار سال، تادورۀ پارت ها، مسکون بود. این شهر هرگز مرکز یک سلسلۀ فرمانروا نبود. اما طی سدۀ سوم پیش از میلاد و نیمۀ اول هزارۀ دوم پیش از میلاد، ازلحاظ سیاسی بهعنوان…
گوده آ /Gudea/
فرمانروای لاگاش در دوره نو –سومری (حدود 2199 -2180 پیش از میلاد) در زمان سلطنت او لاگاش نیرومند و مترقی شد. گوده آ بخش عمدۀ کوشش خود را صرف احداث ساختمان معابد و بندرها کرد و به تشویق هنرمندان پرداخت (در حدود بیست تندیس از او حیاط های معبد…