کشف کشتی نوح
کشتی نوح
طبق آنچه در قرآن و انجیل آمده، خداوند دستورالعمل ساخت یک کشتی بزرگ را به نوح پیامبر آموزش و به او دستور داد تا از هر حیوان دو جفت را گردآورده و برای مصون ماندن از سیل بزرگ، به کشتی بیاورد. اما برای جمعآوری این همه حیوان، کشتی بزرگی نیاز بود! اگرچه بسیاری این داستان را فقط یک افسانه میدانند اما با تلاش گروهی از دانشمندان مسیحی، یکی از عجیب ترین کشفیات جهان در این خصوص یافت شده است.
این گروه از محققین، توانستند در ارتفاع ۴ هزار متری از سطح دریا و در قلههای کوهستان آرارات در ترکیه امروزی، هفت قطه چوبی متعلق به یک کشتی بزرگ را بیابند؛ کوهستانی که به عقیده بسیاری از مردم، محل به خشکی نشستن کشتی نوح نبی بود. البته یافتههای دیگری نیز در کشورهای ایران و چین به وقوع پیوست اما هیچیک به اندازه این به واقعیت نزدیک نبودند.
ای منجم اگرت شق قمر باور شد /بایدت بر تو و بر شق قمر خندیدن (مولانا)
این داستان بار افسانه ای بودنش غالبتر از شواهد عینی بازمانده از این رویداد است. مبدا محاسبه این تاریخ چه باید باشد؟ شرایط حفظ این قطعات چوبی چگونه بوده؟ توپوگرافی امروز در این چند هزار سال آیا تحت تاثیر عوامل جوی نبوده و ثابت مانده است؟ در نهاوند ایران هم اینچنین ادعایی هست اما دیگر چند تکه چوب را شاهد نکرده اند. نام نهاوند را برگرفته از نوح آب بند میدانند. جایی که نوح به ساحل بی آب پای گذاشته البته نه با توپوگرافی امروز. این نام منطقه چند هزار ساله است و میتواند تصور خیالی ارتباط این افسانه با یک منطقه جغرافیایی پیرامون رواج یافته این داستان باشد. از نظر بنده این کشتی باید روی دامنه یکی از قله های بلند مثل دنا آرارات یا دماوند یا امثال انها به ساحل میرسید نه جای پست تر تازه اون هم تا امروز دست نخورده!